Mijn favoriete, gemakkelijke havermout recept

havermoutHavermout is zo lekker. Het ziet er misschien niet uitnodigend uit, maar het is lekker! Iedereen hier in huis vindt dat zo. En vroeger vond ik het ook al heerlijk. Ik leer nu dat dit niet voor iedereen een lekker iets is, of iets met fijne herinneringen. Mocht je nu van die vervelende herinneringen hebben, dan toch, probeer het eens! Het is makkelijk, voedzaam en gewoon erg lekker. Hier deel ik mijn meest gemaakte recept, waar je natuurlijk eindeloos op kunt variëren naar eigen smaak en behoefte. Het recept is suikervrij, zuivelvrij en tarwevrij. Havermout is alleen glutenvrij als je het in een speciale versie koopt – de glutenvrije versie.

Dit heb je nodig

100 gram havermout (ik gebruik bio), 500 ml rijstmelk, 1-2 appels, 1 tl kaneel, 2 handjes rozijnen

Zo maak je het

Verwijder de klokhuizen van de appel en rasp de appel (je hoeft ‘m niet te schillen)
Doe alle ingredienten in een steelpannetje en breng het geheel aan de kook
Laat het eventjes doorkoken en blijf roeren. Als het de gewenste dikte heeft (bij mij meestal bij 5 minuten), haal je de pan van het vuur en laat je het nog 10 minuten nagaren.
Eventueel kun je er nog een eetlepel honing of ahornsiroop doorheen roeren, maar ik vind ‘m zoet genoeg zo.

Variatie

  • Natuurlijk kun je hier prima mee variëren:
  • In plaats van havermout gebruik je rijstvlokken, boekweitvlokken, gerstevlokken, quinoavlokken
  • In plaats van rijstmelk gebruik je sojamelk, havermelk, amandelmelk
  • In plaats van appels gebruik je banaan, mango, blauwe bessen, peer, ananas, verse pruimen, abrikozen, etc.
  • In plaats van kaneel en rozijnen gebruik je anijs, gember, vanille

Genoeg te proberen dus!

About Sharon

Ik schrijf graag over gezonde, natuurlijke (op)voeding, Jezus en de Bijbel en alles daar tussenin :) Meer blogs over gezonde voeding kun je lezen op mijn website Voedzo.

Speak Your Mind

*